Sveriges Mästerkock är ett program som med sina tävlingsmoment och goda mat lockar miljontals med människor och får oss dödliga att vilja kavla upp ärmarna. 

1519327-a-grocery-bag-full-of-healthy-fruits-and-vegetables (1)Äta bör man, annars så dör man, det vet vi alla. Men vi äter inte bara för att vi måste utan även för att det är otroligt gott med en god middag – speciellt om man lagar den själv. Att sitta och kolla på Mästerkocken gör att man blir sugen på mat – och även god mat. Tidningen Skanskan skriver om en glad Sandra Mastio som kammade hem vinsten mot den unge Ludwig. Göteborgsposten skriver om chocken som finalisterna fick då det inte vankades en trerättersmeny medan i år så var det tre varmrätter de skulle laga.

Sandra blev otroligt glad och nu kommer det snart att släppas en matbok av Sandra där det kommer att fokuseras på smakerna för att så ånga som möjligt ska kunna få till den där känslan i köket som man behöver. Övning ger färdighet.

Bli en egen mästerkock

Det första man ska göra är att sluta tänka att det är svårt att laga mat, för det är det inte. det handlar bara om att man ska ha de rätta råvarorna samt ett bra recept i början då man kan känna sig osäker. Ett hett tips är att börja med färdiga matkassar för att komma igång och genom att få information och jämförelser av matkassar online så är det otroligt enkelt att finna en kasse som passar perfekt. Det är en bra start för att bli säkrare i köket och verkligen utmana sig till att laga mat och inte bara steka på ett par köttbullar. Nyckeln är att det ska vara kul att laga mat, annars blir det svårt att hålla matlagningen uppe.