Att sminka sig till en kändis kan vara både roligt och utmanande, om du är en av dem som tycker om att klä ut sig och dessutom syssla med smink är det näst intill ett måste att testa på och det finns många peruker och utstyrslar som kan hjälpa dig med detta.

Om du inte har någon som helst erfarenhet av smink sedan tidigare kan det vara en betydligt större utmaning. Anledningen är nämligen att i de allra flesta fall när man sminkar sig till en kändis behöver man förändra sin benstruktur i ansiktet. Om du inte har bestämt dig för att sminka dig till din kändis-tvilling. Det är väldigt få som har en kändis de ofta förknippas med och om du inte har det är det värt att lägga lite extra tid på att klä ut sig för att nå ett bra resultat.

Tutorials online

Det finns idag många tutorials online för hur man ska tänka när man sminkar sig till en kändis och faktum är att övning ger färdighet. Om du önskar att bli en bättre make up artist är detta ett utmärkt sätt att öva sig på. Det finns otroligt många kändisar du kan sminka dig till och ju mer du tränar du på att lägga sminket perfekt, desto bättre kommer det att gå i framtiden. Först och främst gäller det att du har en bra bas när du sminkar dig till kändis.

Olika hjälpmedel

Detta kan i vissa fall innebära att du kommer behöva dölja dina ögonbryn med hjälp av liv och därefter skapa nya ögonbryn. Det kan även innebära att du behöver utföra extrem contouring. I vissa fall är linser ett bra hjälpmedel för att exempelvis ändra ögonfärg. Andra gånger kan man komma väldigt långt med en vanlig sminkning och ibland vill man endast göra en kändis-inspirerad sminkning. Smink är roligt, att experimentera med smink kommer att bredda din talang och göra att du blir redo för svårare och svårare utmaningar.