Många stora humorprofiler har börjat sin karriär med att lägga ut sketcher eller korta filmer på sociala medier. Vem som helst kan alltså lyckas med detta. Vill du ha tips på vad du ska tänka på för att bli nästa stora stjärnskott på sociala medier? Läs vidare i denna text.

Du kan förstås göra allting själv men det kommer att ta mycket tid och risken finns att filmerna kommer inte att se så proffsiga ut. Även om det kostar lite pengar lönar det sig normalt att ta hjälp av ett produktionsbolag. De kan sina saker och vet hur du ska kunna lägga ut proffsigt material. Välkända Figaro music är ett produktionsbolag i Stockholm som kan hjälpa till med allt som behövs.

Få hjälp med produktionen av filmerna

Social,Media,Influencer,Personality,Creating,Content.,Man,Shooting,Video,OfI början kanske du filmar dig själv med en mobilkamera eller tar hjälp av en kompis. Men om du vill bli riktigt framgångsrik och attrahera många följare bör du för eller senare ta hjälp av ett produktionsbolag. Det beror även på din budget och hur mycket du har råd att lägga ut. Ett bra produktionsbolag har full koll på hur filmerna ska produceras och hur de ska se professionella ut. Det gäller till exempel belysningen i filmerna. Om de är mörka eller känns amatörmässiga kommer de flesta stänga i förtid. Det kan också leda till att tittarna inte fokuserar på ditt material.

Rätt klippning av filmen

En annan sak som ett produktionsbolag kan hjälpa till med är själva klippningen av serien. Det måste bli en naturlig och snygg övergång mellan scenerna. Det ska inte se ihopklippt ut utan ska kännas professionellt. Även om det handlar om sociala medier tjänar du på att lägga ner lite extra tid på dina filmer. Du kan i samråd med din kontakt på bolaget komma fram till hur du vill ha det och se till att du lägger ut så bra material som möjligt. Konkurrensen är hård idag och det finns många som vill synas. Därför måste du ha det där speciella som får dig att sticka ut ur mängden.

Filmer och annat material

Director,Of,Photography,With,A,Camera,In,His,Hands,OnEtt produktionsbolag kan inte bara hjälpa dig med de filmer du ska lägga ut i sociala medier utan även med annat. Några av de övriga saker du kan få hjälp med är:

  • Olika typer av ljudproduktioner
  • Möjligheten att lansera en podcast
  • Uthyrning av utrustning

Ju större plattform du får desto större möjligheter får du att nå ut genom andra kanaler. Många stora humorprofiler väljer till exempel att starta en podcast som släppts varje vecka. Om du gör detta har du ytterligare en kanal där du kan nå ut till dina fans. Där får du också chansen att visa en annan sida av dig själv. Genom att använda olika kanaler kan du också bygga en större fanskara. Fundera över vilka format som passar dig och din humor bäst och satsa sedan på dem. När du har full koll på detta kan produktionsbolaget hjälpa dig att nå ut via dessa. Det gäller både för bild och ljud.