Det populära programmet Så mycket bättre kommer tillbaka med en ny säsong även 2015. Denna ska spelas in under sommaren, som vanligt på Gotland, och redan har de artister som ska vara med släppts. Den första artisten som släpptes var Lisa Nilsson, och hon kommer nog säkerligen att bjuda på många fantastiska covers. Det ska även blir spännande att se vilka av hennes låtar som de andra artisterna kommer att tolka. Hon har ju bland annat låtarna “Himlen Runt Hörnet”, “Varje Gång jag Ser Dig” och “Ett Långsamt Farväl” bakom sig – låtar som är fantastiskt fina. Några andra av de artister som kommer att medverka är Niklas Strömstedt, Kleerup, rapparen Ison och Miriam Bryand är klara. Av dessa är det ju den senaste, Miriam, som är mest okänd och direkt vid artistsläppet var det många som använde sociala medier för att klaga på just det. Samtidigt är det ju ett musikprogram där flera olika talanger ska samlas, inte bara de stora artisterna. Det är ju då det verkligen skapas bra musik.

Populärt med coverband

Det är överlag mycket spännande med just covers, vilket det är artisterna gör. En cover kan verkligen skapa liv i en gammal låt som många kanske har tröttnat på eller glömt bort, och låten kan även få en helt ny känsla bara på grund av att artisten gör sin egna version. Coverband har länge varit populärt och i Sverige är det också vanligt att man bokar in band till bröllop, 50-årsfester och liknande event. Ett populärt band är exempelvis http://www.alinband.se/.

per gessle musiker rockmusiker
En artist många vill se i Så mycket bättre är Per Gessle

Numera är det även mycket populärt att lägga upp egna covers på Youtube, i förhoppningen att någon ska upptäcka de. Några som lyckades är grabbarna som Nyheter24 skriver om i denna artikel. Det är dock inte så lätt att lyckas med sin cover och bli en etablerad artist på det sättet. En cover får ju nämligen också mycket kritik när den jämförs med gamla låten, speciellt om det är en mycket populär låt.