Att sjunka ner i en mjuk biofåtölj, se reklamen fladdra förbi och känna förväntningarna byggas upp samtidigt som du provsmakar (eller sätter i dig hela) godispåsen. Bioupplevelsen kan vara magisk. Men den kan också vara nog så bra – om inte ännu bättre hemma. Där slipper du dyra biobiljetter, störigt prassel och kan ha på dig precis vad du vill. Så varför inte fixa en magisk biokväll hemma? Testa vetja!

Om det finns något som kan paja en bra filmkväll så är det just själva filmen – eller snarare processen att göra valet av den. Bestäm er i god tid. Ingen vill tillbringa en timme scrollande innan ni ändå bestämmer sig för ett (tråkigt) säkert, gammalt kort. Så bestäm film i god tid och utnyttja alla grymma tjänster som finns för streaming med mobil och surfplatta till din fördel.

Är det någon gång storleken har betydelse så är det när det kommer till just en bioskärm.

Storsatsa på myset med ljud, bild och goda snacks

Kuddar, filtar, mysbelysning – och sist men inte minst; sköna kläder! Bygg upp en skön miljö och se till att ha riktigt sköna kläder. Kanske ska ni klä er i samma tema som filmen? Go for it! Låna en projektor. Är det någon gång storleken har betydelse så är det när det kommer till just en bioskärm. Kanske går den att komplettera med extra högtalare? Är det varmt? Är ni många? Kör en filmkväll under stjärnorna! Allt går att lösa med lite vilja. Tilltugget kan vara minst lika viktigt som själva filmen. Varför inte satsa på ett mat-tema som går i stil med filmen? Eller testa en ny variant av popcorn? Att förbereda käket och drickan kan vara en kul uppladdning för själva filmen, så våga ta ut svängarna. Men vad ni än gör; underskatta inte en stor skål klassiska, salta popcorn.