Ett av människans största behov har i alla tider varit överlevnad och detta är något som många fascineras av. Därmed är detta ett välbekant ämne både i Tv-serier och i filmer. Med överlevnad kommer prepping som är förberedelse för en eventuell kris. Här ger vi tips på de hetaste serierna om överlevnad och prepping!

preppingÖverlevnad och prepping är ständigt aktuella ämnen i tv-rutan, framförallt såhär i pandemitider. Men vad är prepping? Prepping handlar i det stora hela om att förbereda sig inför en eventuell katastrof som innebär att du måste klara dig utan myndigheters hjälp ett tag framöver. Prepping handlar inte om att vara rädd och orolig utan helt enkelt om att du ska vara förberedd och kunna handla medvetet och med sunt förnuft. På senare år har det blivit ett extremt stort intresse för prepping och det har släppts flera tv-serier som handlar om överlevnad vid en kris.

Tv-serier om överlevnad

Det har gjorts flera tv-serier om olika sorters katastrofer på senare år. En som går all in när det kommer till prepping och överlevnad vid en katastrof är SVT:s satsning Nedsläckt land. I denna serie får 10 deltagare prova på att klara sig ensamma i ett samhälle helt utan el. De lär sig allt om vad som krävs av en när krisen är ett faktum. En annan serie som funnits i många år som handlar om basic överlevnad är Robinson. Här ska ett gäng deltagare klara sig på en öde ö utan några hjälpmedel. På grund av Coronapandemin som pågår kommer Robinson detta år att spelas in i Norrbottens skärgård istället för en tropisk paradisö som det vanligtvis görs. Vill du se en serie som tar till en mer extrem överlevnad är det ”The Walking Dead” som gäller. Här får du följa människor som ska överleva i en värld där zombievirus härjar.