Kommer ni ihåg extreme makeover? Det var verkligen ett program som man kan ifrågasätta – de gjorde ju om människor helt och hållet? Så att man inte kände igen dom alls, någonting som verkligen inte sänder ut rätt signaler. Det är kanske därför det las ner också. Men program där de gör makeovers är ju annars väldigt kul, så länge de håller sig inom ramarna för vad som är okej. Ett exempel på ett bra program där de gör makeovers är ju Trina & Susannah stylar om Sverige. Då åker två brittiska stilpoliser runt till svenska kvinnor som antingen saknar stil, eller känner att de tappat sin stil och med åldern, och hjälper dessa att hitta rätt. Dessa förändringar är roliga att följa, eftersom vi alla kan göra de. Till skillnad från skönhetsoperationerna man gjorde i Extreme Makeover (vem kan bara sådär lägga sig under kniven? Inte smink sminka sigmånga, dessutom kostar det skjortan).

Gör en egen makeover

Makeover-program gör ju även att man pushas till att bli sitt snyggaste jag och man får av programmet också många bra knep kring hur man kan göra. Några klassiska saker att komma ihåg vid en makeover är att 1. utgå från dig själv, 2. våga gå “utanför boxen” och 3. tänka på de tre H:na (hud, hår, händer). Dessutom är det bra att komma ihåg vad du kan göra med enkla knep. Exempelvis blir ett leende mycket snyggare bara av en tandblekning. Och förr var tandblekning någonting ganska exklusivt men numera kan alla göra det, lite som att färga håret. I en artikel här har man till och med skrivit att det är “rusning efter vita tänder”. Är du intresserad ska du kika in här för att beställa tandblekning själv: http://www.dentway.se/sv/info/tandblekning-hemma.html.

Glöm dock inte heller, om gör en makeover hemma och jämför med de på tv, att de som visas i rutan har fått hjälp av proffs och dessutom blivit ordentligt stylade. Det är dumt att jämföra sig med andra ord, så jämför istället med dig själv – så kommer du helt klart bli nöjd med din förändring!