trädgård2

Ernst, är han inte en mysig man? Det är en nog inte ensam om att tycka, utan flera där ute i de svenska hemmet gillar ju att se honom på Tv när han donar och håller på.

Och även männen gillar Ernst, det skriver man i alla fall i en artikel från Aftonbladet som har rubriken “Nu hyllas Ernst av männen” (läs artikeln här). Så här står det inledningsvis i artikeln:

När han visade sig i rutan för första gången var det kvinnorna som kastade sig över honom – nu är det männen som hyllar mys-mästaren Ernst Kirchsteiger.

Vidare får vi i artikeln följa en intervju med Ernst där han berättar mer om sitt liv och kommande projekt. Bland annat ska han skriva en bok, är intresserad av politik och mycket mån om sitt privatliv.

Ernst har ju länge varit en person vi sett i TV, hela 16 år till och med, och han har alltid varit samma varma person, vilket självklart gör att man förstår att hans person inte är en fasad. Han är så mjuk, som det verkar. Det bekräftar även Ernst i artikeln när han får frågan, “vad skiljer den privata Ernst från det som visas på TV?”

– Inte så mycket, faktiskt. Men jag är en väldigt reflekterande person. På tv ska allt gå fort och allt ska gå bra. Men i själva verket är jag en person som tänker mycket, säger han

Varför gillar männen plötsligt Ernst?

Varför nu männen plötsligt har fått upp ögonen för Ernst, istället för att det bara är kvinnor, är svårt att säga. Kanske är det för att det numera är mer okej för killar att känna? Den här matchokulturen som har funnits tidigare är inte längre lika aktuell. Eller så är det helt enkelt att de insett att Ernst verkligen kan det han pratar om och att inredning är någonting som är viktigt för båda könen.

Ernst gör om en trädgårdssoffa

Ett av de bättre avsnitten med Ernst är ju när han är ute i trädgården och förvandlar om en gammal soffa till en trädgårdstron. Du kan se avsnittet på TV4 här. Detta är fantastiskt att han lyckas få det så snyggt, och verkligen inspirerande. Sen är det klart att alla kanske inte orkar, vill eller kan förvandla en soffa på det här sättet, men då går det ju att handla istället, exempelvis hos Folkhemmets utemöbler. För det viktiga är ju inte riktigt att han gjort det själv, det är resultatet. Och att man kan inspireras av att få det likadant i sitt hem.

Snart kommer det nya avsnitt med Ernst och det är självklart någonting att se fram emot. Det är ju trots allt det bästa sommartecknet: när man ser Ernst på tv:n, vandra i trädgården utan skor och med uppvikta jeans och en rutig skjorta. Fantastiskt, det är konstigt att killarna inte upptäckt Ernst charm förrän nu.

???????????????????????????????????????