Den här sommaren ser ut att bli en riktig tv-sommar. För förutom alla bra svenska underhållningsprogram, släpps en hel rad spännande serier på de olika streamingtjänsterna. Så det är bara att bänka sig framför teven och sitta där hela semestern.

7849631-beautiful-couple-bickering-to-change-tv-channel-on-remote-control

När sommaren kommer så tänker nog de flesta på sol, bad, semester, söta jordgubbar och färskpotatis. Men när man tänker på sommar, tänker nog de flesta även på tv-favoriter som visas varje sommar – Allsång på Skansen, Lotta på Liseberg, Sommar med Ernst, Sommarkrysset och en massa andra favoriter. Men i år är det inte bara de populära svenska tv-programmen som är heta, utan en hel del serier visas även i sommar.

Ny sci-fi-serie

På Dagens Nyheter kan man läsa om serierna på Netflix, HBO Nordic och de andra streamingtjänsterna som man bara måste se. Bland annat tipsar man om en ny serie på Netflix som heter ”Sense8”. Serien är ambitiös, utspelar sig över hela världen och är inom science-fiction-genren. Skaparna bakom serien är syskonen Lana och Andy Wachowski som tidigare gjort ”Matrix”.

Populära serier tillbaka

En superhyllad serie som är tillbaka med en ny säsong i sommar på Netflix är ”Orange is the new black”. Som många redan vet utspelar sig den här serien i samtid på ett fängelse för kvinnor. Man får följa de något knepiga relationerna mellan fångarna som hela världen har kommit att älska. En annan serie som blev populär över hela världen under sin första säsong är ”True Detective”. I sommar kommer andra säsongen av den mörka serien och nu får vi följa helt nya karaktärer och en helt ny story. Istället för att historian utspelar sig i den amerikanska södern som förra säsongen, har man nu förflyttat den till Los Angeles.