Det är en härlig känsla att krypa ner i sängen och se en film. Här kommer tipsen på hur du kan skapa en ultimat filmkväll i sovrummet. Både hur du inreder med sköna kuddar och härliga filtar, och vilket tilltugg som du bör satsa på.

Sovrummet är egentligen den perfekta biosalongen. Det är mysigt och ombonat. Sängen ger mycket plats att sitta eller ligga bekvämt i. Och skulle du somna så är du redan i sängen. Att titta på film i sovrummet passar både dig som tittar själv, paret och familjen. Det är bara sängens storlek som avgör hur många som får plats. Du kan även skapa en filmkväll i sängen med kompisgänget. Skaffa då ett sängöverkast, så skyddar du dina sängkläder, och ett fint överkast kan du hitta här om du ska titta med någon annan som du inte vill ska krypa ned i sängen.

Kuddar och filtar

sängFör att skapa en riktigt skön biokänsla bör du ha många kuddar. På samma sätt som du sjunker ner i den mjuka stolen i biosalongen, så kan du ha en drös med kuddar att sjunka ner i. Köp gärna riktigt stora kuddar med mjukt fodral. Ska du streama sista säsongen av Homeland så vill du både kunna njuta av serien och hur du ligger/sitter i sängen. Om ni är flera som ska titta tillsammans kan du köpa kuddar och sittpuffar och lägga på golvet. Du behöver även filtar. Filtar är bra både för att inte frysa på småtimmarna och för att kunna gömma sig bakom, om ni ser något spännande som Vikings eller The Platform.

Det perfekta tilltugget

Vad som är det perfekta tilltugget är självklart en smakfråga. Men vissa saker är lättare att äta än andra, särskilt om du inte vill få en massa smulor eller tomatsås i sängen. Du kan egentligen bjuda på allt, från pizza till chips. Kladdiga maträtter som pizza, hamburgare och baguetter med mycket fyllning kan det vara klokt om du lindar in i aluminiumfolie eller hamburgerpapper. Då slipper du en massa kladd. Maten håller också värmen bättre, vilket kan vara bra om du både ska se Morden i Midsomer och Falsk Identitet. Chips kan förvisso smula mycket, men om alla får en varsin skål, så blir det mindre chips i sängen.