Hund hos veterinärenJust nu tycker jag att tv-tablån känns lite trött, med vissa undantag. Då har jag börjat fundera på vilka tv-serier jag skulle vilja se. Jag hoppas att ni läser detta, producenter.

Visst ska det bli spännande att se hur Mad Men slutar. Och visst kollar jag på Game of Thrones som alla andra. Men jag känner att det är dags för något nytt och spännande. Det är inget bra betyg till tv-makarna när det bästa som finns att se är säsong 7 (del 2) och säsong 5 av någonting. Det är dags för något nytt och fräscht. Här är några serier jag själv gärna skulle se.

En dokusåpa om veterinärer

Det här har gjorts förut, framför allt utomlands, men jag skulle vilja se ett program om de som tar hand om våra djur. Serien skulle till exempel kunna handla om personalen på en djurklinik i Stockholm. Jag tror inte att de som bor i huvudstaden är så snälla mot sina djur alla gånger, nämligen. Förhoppningsvis skulle en sådan serie kunna få en och annan djurplågare på bättre tankar.

The Wire International

Okej, det vore en jättetöntig titel. Men jag skulle vilja se en serie om droger: om hur kokabuskar odlas i Peru, blir kokain i Colombia och smugglas till Europa där det säljs av kriminella gäng. Gärna en europeisk samproduktion som utspelar sig i Paris, London och Amsterdam. Och så vill jag att Idris Elba ska vara med, i en stor roll. Extra kul vore det om hans rollfigur hela tiden får höra att han liknar Stringer Bell. Det vore lite som när Christer Ulfbåge var med i Bert.

Och när vi ändå är inne på ämnet: Idris Elba skulle bli en utmärkt James Bond.

True Detective säsong 3

Ja, jag kommer att titta på säsong 2 av True Detective. Men jag är inte superpeppad på en serie som handlar om Kalifornien, och där Taylor Kitsch, Vince Vaughn och Colin Farrell finns på rollistan. Nu verkar det ju som att serien kommer att handla om en manlig och en kvinnlig polis. Men snälla, senast 2016 kan vi väl få se en serie om två kvinnliga poliser? Jag hoppas på January Jones och Felicia ”Snoop” Pearson. Och så vill jag att serien ska utspela sig i någon del av USA som man sällan ser på film eller tv, som Alaska, Montana eller Nevada (utanför Las Vegas, naturligtvis). Och så får gärna Ryan Kwanten vara med, han är het.

Roller Derby

Med tanke på hur snabbt sporten växer, borde den inte kunna visas i någon tv-kanal. Jag vet att många lag streamar sina matcher på sina hemsidor, men det är sällan i särskilt bra kvalitet. Jag vill ha riktiga sändningar, som i fotboll eller hockey.

Ett program om hur man lagar och sköter sin cykel

Om det fanns ett sånt här program skulle jag kunna cykla igen. Jag är bra på mycket, men inte på att byta kedja, smörja vajrar och sånt. Och där jag bor är det alldeles för långt till cykelaffären, så det blir inte av att jag lämnar in min stålhäst på reparation.