Tvprogrammet Det okända med programledaren Caroline Giertz har sänts sedan 2004 och fått oss att ställa frågan – finns det kanske liv efter döden?

späöek halloween skräck MINDREDet okända beskrivs av TV4 som en dokumentärserie där Sveriges mest framstående medier söker förklaringar till mystiska fenomen som skett hos människor som upplever att deras hem hemsöks av andar. Men är detta verkligen på riktigt? Idag är det mer tabu att säga ”Jag tror på spöken” än att försöka chockera omgivningen med något som tidigare hört till de stora tabuna såsom att exempelvis följa en skandalsåpa på tv, menar skribenten Catia Hultquist i en artikel som Dagens Nyheter publicerat. Och visst kanske det är så. Idag är det allt fler personer som tvivlar på att något mer eller större skulle finnas efter att man begravt sina nära och kära i urnor från ABC Lilla Begravningsbyrån – men kan man verkligen vara säker på att det är på det viset? I tv-serien Det okända är andelivet efter döden något som ständigt är närvarande och berättas och målas upp ur synvinkeln från personerna som upplevt dessa möten med andra sidan. Och varför skulle dessa människor ljuga om sina upplevelser och hur kan medierna som besöker deras hem komma så nära sanningen? Är det något som man faktiskt kan säga med säkerhet är att döden och dess oförklarligheter fascinerar oss, vilket gör att det inte är så konstigt att det dyker upp fler och fler program i detta tema.

Andar gör bra tv

Det är inte bara tv-serien Det okända som berör ämnet andar. TV4 har nämligen upptäckt att man kan casha in på temat och därför är deras senaste tv-program i samma genre. Programmet heter En natt på slottet och i den serien har man vekligen toppat showen. En natt på slottet inkluderar nämligen två av svenskarnas favoritteman: kändisar OCH spöken. Men här är det inga hemsökta hem som besöks utan denna serie utgörs av mediet Lena Ranehag som i sin tur bjuder in svenska kändisar till ett slott där de får tillbringa en natt samtidigt som de även får uppleva andevärlden – klicka här för att se programmet.